OSTEOPATIA

Osteopatiassa ihmistä ja kehon toimintaa tarkastellaan kokonaisuutena ja pyritään selvittämään tekijät oireiden taustalla. Kivun lähde voi löytyä kauempaa kuin itse kipuilevasta kohdasta. Esimerkiksi selkäkivun syy voi löytyä lantion alueelta tai rannekivun syyksi voi paljastua jumissa oleva rintaranka. 

 

Osteopaatti käyttää hoidossa laajasti erilaisia manuaalisia tekniikoita, joiden tavoitteena on edistää kehon toimintakykyä lievittämällä kehon jännityksiä sekä liikerajoituksia. Tekniikat voivat kohdistua niveliin, lihaksiin, luihin ja sidekudokseen. Tekniikoilla voidaan myös hellävaraisesti mobilisoida sisäelimiä sekä tasapainottaa hermoston toimintaa.

 

Osteopaattiseen filosofiaan kuuluu vaivojen hoitamisen lisäksi pyrkimys edistää terveyttä ja toimintakykyä. Tämän vuoksi vaivojen ja vaiva-alueisiin tarkennetun hoitamisen lisäksi pyritään lisäämään muiden kehon osien toimintaa. Siksi se koetaan usein niin hyväksi hoitomuodoksi. 

OSTEOPATIAHOITO ON KOKONAISVALTAISTA

Osteopaatin vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi selän, lantion ja lonkan alueen kipujen tai jäykkyyden kireyksien takia.  Tai jos kehossa tuntuu kokonaisvaltaista kireyttä, eikä keho  toimi ihan kunnolla, niin osteopaatti avaa tällaisia kireyksiä ja parantaa kehon liikkuvuutta. 

 

 

Vastaanotolla osteopaatti kyselee ensin tarkentavia kysymyksiä, jotta hoito voitaisiin toteuttaa turvallisesti ja syihin paneutuen. Tutkimuksen ja hoidon ajaksi  riisutaan päällysvaatteet pois, joten päälle kannattaa laittaa mukavat alusvaatteet tai joustavat vaatteet.

 

Osteopaatti hoitaa ja tutkii käsin, sekä usein keskittyy hoitaessaan käsillään jatkuvasti kuuntelemaan kehon reaktioita, ja korjaa  toiminnan häiriöitä. Hän siis tutkii myös hoitaessaan.

 

Osteopaatti käsittelee niveliä, lihaksia ja sidekudoksia käsiensä tuntemusten mukaan, esimerkiksi hieromalla, mobilisoimalla ja manipuloimalla. Mobilisoinnilla pyritään pehmein ottein palauttamaan nivelen liikkuvuus. Manipuloinnissa avataan lukkiutuneita niveliä ja parannetaan niiden liikkuvuutta. 

Jyrki hieroo asiakkaan niskaa
Jyrki hieroo asiakkaan niskaa

Tyypillisimmin osteopatiasta saa apua…

  • Selkäkipuun ja selän jäykkyyteen
  • Niska- ja hartiaseudun jännitykseen ja kipuun
  • Yläraaja- tai alaraajaoireisiin, kuten puutumiseen tai kipuihin
  • Olkapään, polven ja jalkaterän sekä lonkan kiputiloissa
  • Stressiin
  • Uniongelmiin
  • Ruoansulatus- ja vatsavaivoihin
  • Päänsärkyihin ja migreeniin
  • Terveyden ylläpitämiseen ja rentoutumiseen

LUE LISÄÄ OSTEOPATIASTA   https://osteopaattiliitto.fi/

YHTEYSTIEDOT

Kiviharjunlenkki 1 C
90220 Oulu


Puhelinnumero. 040-730 6565


jyrki.hanninen@gmail.com

 

Y-Tunnus 2816585-1